Medeltida Visby innerstad

Visby - Sveriges sommarhuvudstad nummer ett

Visby är en sagolikt vacker stad med sin medeltida ringmur och sina många pittoreska, rosprydda gränder. Här finner du den rogivande Botaniska trädgården och ett stenkast från hamnen ligger Almedalen, en praktfull park i hjärtat av Visby. Almedalen är kanske mest känd för Almedalsveckan (politikerveckan) som går av stapeln varje sommar i Visby. Hansestaden, Visbys egna världsarv, sätter sin prägel på hela staden med sina medeltida sten- och trähus, kyrkruiner och kullerstensgator. Staden fullkomligt sjuder av liv och rörelse hela sommaren och bjuder på ett pulserade och intensivt nattliv. Det är inte konstigt att Visby är ett av Sveriges mest besöka turistmål.

När båten närmar sig ön möts man av Visbys fantastiska silhuett. I den medeltida staden som sluttar ner mot havet ser man bland annat de mäktiga ruinerna och domkyrkans torn som sträcker sig mot himlen, mitt bland myllret av hustak och grönområden. Man ser hur hela innerstaden omfamnas av Visbys välbevarade ringmur, som bidrar till att många ser Visby som Sveriges vackraste stad.

Historien är ständigt närvarande när man vandrar längs Visbys kullerstensgator. Hansestaden Visby kallas ibland för ”Medeltidens Manhattan” på grund av dess betydelse som kommersiellt centrum under medeltiden, och tillhör världsarven på UNESCO:s lista över världens kultur- och naturminnen.

Leta dig in i några av de mysiga gränderna och förundras över de slingrande rosornas prakt längs väggarna på de ofta lågt byggda småhusen. Besök Visbys imponerande medeltida kyrkoruiner. På Gotlands Museum kan barn och vuxna fördjupa sig ytterligare i historien bland runstenar, riddares rustningar och gnistrande guld- och silverskatter som hittats på ön. Årets höjdpunkt för många är Medeltidsveckan i augusti, när Visby fylls av medeltida marknader, tornerspel, eldshower och mängder av fascinerande arrangemang.

Men Visby är också i högsta grad en stad i nutiden. Här finns stora möjligheter till shopping på bland annat Adelsgatan, Hästgatan och Östercentrum. I Visby hittar du allt från lokalt producerat hantverk till märkeskläder. Utbudet är stort och brett. Visby är Sveriges krogtätaste med gott om restauranger i alla prisklasser, barer och nattklubbar. Uteserveringarna i hamnen och på Stora torget lockar många till att sitta kvar sent på sommarkvällarna. De partysugna hittar definitivt sitt lystmäte på barer och klubbar som ofta bokar Sveriges hetaste artister och DJ:s under sommaren. För många börjar festen redan på eftermiddagen på Kallis berömda after beach.Visby lyckas vara allt det här, på samma gång, utan att förlora sin unika prägel. Många som besöker Östersjöns pärla återkommer år efter år.

 
Summa: ...kr
Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2022 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.