Upplevelser i närheten av Strand Hotel i Visby

Medeltida Visby innerstad

När du bor hos oss på Strand Hotel, bor du mitt ett världsarv. Inom fem minuters promenad så har du 700 års historia att titta på vart du än vänder dig. Visbyringmur, ruiner, kyrkor och mängder av medeltida sevärdheter.
Ta en morgonpromenad i Visby innerstad innan staden vaknar till liv och upptäck det lilla i det stora.
Historien är ständigt närvarande när man vandrar längs Visbys
kullerstensgator. Hansestaden Visby kallas ibland för ”Medeltidens Manhattan” på grund av dess betydelse som kommersiellt centrum under medeltiden, och tillhör världsarven på UNESCO:s lista över världens kultur- och naturminnen.

Almedalen

Under medeltiden låg Visby hamn mitt i Almedalen. Djupare båtar och ständig landhöjning gjorde att hamnen flyttade söderut där den är idag. Kvar blev istället en fantastisk park, Almedalen. När man på sent 1800-tal satte almar i parken så uppkom namnet Almedalen. 
Idag är den mest känd för Sveriges viktigaste vecka, Almedalsveckan. Alla är här, politiker, lobbyister, debattörer och hela Sveriges media. 

Almedalen är den perfekta platsen att ta en picknick på, men du kan också sola eller ta barnen till den välbesökta lekplatsen.

Strandpromenaden

Få, om ens något, slår utsikten från strandpromenaden en varm sommarkväll när solen är på väg ner i havet. Spegelblank yta, båtar på väg in i hamnen och så denna kustrsträcka med människor som spatserar i lugnan ro. Fast du får se upp för alla joggare. Strandpromenaden är nämligen helt magisk för en joggingtur också. 

Botaniska trädgården

Botaniska trädgården som anlades 1855 ägs av rotarysällskapet DBW men drivs av Region Gotland. En  prakt av blommor och träd. Ta en rundtur och bara andas in lugnet och dofterna i denna blomstrande trädgården. Funderar ni på att ingå äktenskap, ja det finns ett lusthus och vigselförättare finns det gott om i Visby! 

Wisby Strand

2007 slog dörrarna upp till kongresshallen, Wisby Strand. Har ett läge som är oslagbart. Med panoramafönster mot havet har man en makalös utsikt såväl på vinterns som under sommaren. 
2010 blev anläggningen utsedd till "Norden mest inspirerande mötesplats" av TUR-Mässan. 

Alla mysiga fik & caféer

I Visby hittar du nästan ett café i varje gathörn. Vill du ha havsutsikt, hamnutsikt, parkutsikt, ruinutsikt, shoppingutsikt, eller sitta i ett bibliotek? Det finns cafémiljöer för dom flesta. Utsikt över tunnelbana eller rusningstrafik kan vi dock ej erbjudal 

 
Summa: ...kr
Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2022 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.