Bo tryggt hos oss

– så här jobbar vi för att minska smittspridning av covid-19.

ALLMÄNNA RIKTLINJER FÖR VÅR PERSONAL

  • Hemma vid minsta symptom
    Vid minsta tecken på förkylningssymptom stannar anställda hemma tills de varit helt symptomfria i två dagar.
  • Uppdaterad information
    Hotellchef hämtar dagligen information gällande social distans och hygien hos nationella myndigheters hemsida.
  • Extra koll på sjuka gäster
    Om någon gäst efterfrågar medicin eller visar sjukdomssymptom så får denne kontakta 1177 och följa deras instruktioner. Rummet blockeras sedan 72 timmar efter att gästen lämnat hotellet.

TRYGGT ATT VETA INFÖR ANKOMST

  • Låter rummet stå tomt
    I största möjliga mån checkas ingen in i rum som varit belagt samma dag.
    Om det inte går så ska rummet ha stått tomt i minst tre timmar mellan städning och incheckning.
  • Olika våningar eller tider
    Vi försöker boka in gäster på olika våningsplan eller i rum så långt ifrån varandra som möjligt. Går inte det så bokas incheckning vid olika tider för att undvika trängsel.
  • Desinficerade nycklar
    Personalnycklar desinficeras vid hemgång och rumsnycklar desinficeras innan de överlämnas till gästen.
  • Desinficera mera
    Knappar och handtag till självbetjäningsstationer (kaffestation, ismaskin, vattenbehållare etc.) desinficeras minst en gång i timmen eller vid behov. Detsamma gäller gästdatorer, hissknappar, dörrhandtag, trappräcken och andra ytor som ofta berörs.
  • Sterila toaletter
    Gästtoaletter rengörs och handtag, kranar, wc-lock och tvålpumpar desinficeras minst en gång i timmen eller vid behov. Handdukstork är avstängd och ersatt med pappershanddukar.
  • Ren reception
    Receptionsområdet städas och desinficeras minst en gång i timmen, vissa ytor och artiklar ännu oftare. Exempelvis kortterminaler och skärmar som desinficeras direkt efter användning.
  • Säker in- och utcheckning
    Förutom plexiglas mellan gäst och reception så finns avstånds- markeringar på minst en meter i reception och andra områden där kö kan bildas. Alla gäster erbjuds också Express Check out för att slippa vänta bland andra människor i lobbyn.

RENT PÅ ALLA PLAN

  • Garanterat rena rum
    Alla rum städas med virusdödande desinfektionsmedel. Städpersonal använder handskar som byts efter varje städat rum. Detsamma gäller trasor, dukar, mopp- huvuden och annat städmaterial som har direktkontakt med ytor.
  • Extra rena kontaktytor
    Ytor som gästen vanligen rör vid städas extra noga och desinficeras med virus- dödande desinfektionsmedel. Exempelvis dörrhandtag, garderobshandtag, bord, stolar, strömbrytare. Detsamma gäller lösa artiklar så som fjärrkontroller, galgar,telefon och vattenkokare.
  • Desinficerat badrum
    Toalett och alla ytor som vidrörs i badrummet, exempelvis kranar, spolknapp och handtag städas med virusdödande desinfektionsmedel.
  • Stängt i tre dygn vid symptom
    Rum där misstänkt smittad gäst bott stängs av i 72 timmar efter att hen lämnat hotellet.
  • Alkohol på rummet
    Minibaren desinficeras både invändigt och utvändigt med virusdödande desinfektionsmedel. Utöver tvål finns även handsprit eller desinficerande våtservetter på alla rum.

SÄKRA SERVERINGAR

  • Handsprit och handskar
    Engångshandskar finns i anslutning till buffén och handsprit fylls på regelbundet och finns tillgängligt vid entré och matsal.
  • Konstant rengöring
    Alla ytor som vidrörs vid buffén desinficeras minst en gång i timmen eller vid behov. Kortterminaler och skärmar desinficeras direkt efter användning och bord desinficeras mellan varje gäst.
  • Ingen trängsel vid buffén
    Avståndsmarkeringar finns vid buffén för att minska trängsel och högst åtta personer (inklusive personal) får vistas i bufférummet.
  • Mindre fat betyder mindre risk
    Buffén serveras på mindre uppläggningsfat och skålar som rengörs och byts ofta.
  • Inga besticklådor
    Bestick finns inrullade i servett på borden.
  • Avstånd mellan gäster
    Borden placeras enligt nationella regler med maximalt fyra personer/10 kvm.
  • Take-away till frukost
    De som inte vill besöka restaurangen kan beställa take away-påse i receptionen.
  • Nästan bara bordsservering i restaurangen
    Utöver frukostbuffé tas alla beställningar vid bordet, inklusive från baren.
 
Summa: ...kr
Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2021 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.